26 Ekim Hasta Hakları Günü sebebiyle hasta ziyareti gerçekleştirildi.

Ülkemizde 1998 yılında 26 Ekim “Hasta Hakları Günü” olarak kabul edilmiştir. Bugünün önemine binaen 26 Ekim Hasta Hakları Günü’nde Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığımıza bağlı sağlık tesisi yönetici ve birim sorumluları tarafından hastanelerimizin çeşitli servislerinde tedavi gören tüm hastalar ziyaret edilerek günleri kutlanmıştır.

Yine tüm hastane çalışanları, hasta hakları birim sorumlularıyla etkinlikler yapılarak günün önemine yönelik farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır.

Hasta hakları önce hastanın yararını, zarar görmemesini, özerkliğini ve hakça bir sağlık Hizmeti alabilmesini hedefleyen, sağlık hizmetlerinden Eşit yararlanma hakkı, bilgilendirilme ve bilgi alma hakkı, sağlık kurumunu ve personelini seçme hakkı, mahremiyet Hakkı, tıptaki yeniliklerden yararlanma ve dinî vecibelerini yerine getirme gibi daha birçok haklardan yararlanabilme adına hasta hakları yönetmeliği ile düzenlenmiş ve hayata geçirilmiştir.