Acil Obstetrik Bakım Ebe-Hemşire Eğitimi

Acil Obstetrik Bakım (AOB) gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve fetüs hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünü olarak tanımlanmaktadır.

Acil Obstetrik Bakım Programının hedeflerinden biri de ülke genelinde sağlık personeli tarafından kaliteli, standart, güvenli ve nitelikli hizmet sunulması, uygulamada birlikte­liğin sağlanmasıdır.

İlimiz, Acil Obstetrik Bakım Eğitimleri Bölge Eğitim Merkezi olup, 2014 yılından bugüne kadar Artvin, Rize, Gümüşhane, Giresun, Ordu ve Trabzon illerinde doğum salonlarında çalışan toplamda 629 ebe ve hemşireye eğitim verilmiştir.

Bu kapsamda bölgemiz hastanelerinde hizmet vermekte olan 24 personele yönelik 19-20 Aralık tarihleri arasında “Acil Obstetrik Bakım Ebe-Hemşire Eğitimi” düzenlenmiş olup, İl Sağlık Müdür Vekili Op.Dr.Yavuz ÇAKIROĞLU, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Köksal HAMZAOĞLU, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Oğuz KARA, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Esin SAYIN’ın da katıldığı törenle katılımcılara belgeleri teslim edilmiştir.

• DSC_0008.JPG
  • DSC_0009.JPG