Türkiye Sağlıkta Akreditasyon Sistemi Eğitimi

Türkiye Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) tarafından 22 Şubat 2019 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğümüz işbirliği ile Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde “Türkiye Sağlıkta Akreditasyon Sistemi Eğitim Toplantısı” düzenlendi. Toplantıya; Trabzon, Gümüşhane, Rize, Artvin ve Giresun illerinde bulunan kamu, üniversite ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarının yönetici ve kalite birim çalışanları katıldı.

Programın açılış konuşmasında İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr.Hakan USTA, sağlıkta kalite ve akreditasyon çalışmalarına bölgemizde oldukça önem verildiğini belirtti ve TÜSKA’ya düzenlediği eğitimden dolayı teşekkürlerini iletti. TÜSKA Başkanı Sayın Prof.Dr.Figen ÇİZMECİ ŞENEL ise bölgemizin sağlık turizmi açısından önemine değindiği konuşmasında  sağlık kurumlarında kalite ve akreditasyonun önemine işaret ederek, katılımcı sağlık kurum ve kuruluş yetkililerini TÜSKA’nın kurumsal üyeliğine davet etti ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü’ne organizasyondan dolayı teşekkürlerini iletti.

Ardından TÜSKA Birim Sorumluları tarafından; Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon: Kavramlar ve Uygulamalar, Sağlıkta Akreditasyon Standartları, TÜSKA Akreditasyon Denetimi, Hastane Akreditasyon Programı, ADSH Akreditasyon Programı ve Mükemmeliyet Merkezi Programı hakkında bilgilendirme yapılarak katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

• 0WhatsApp Image 2019-02-26 at 09.26.56 (1).jpeg
  • 1.jpeg