Sivil Savunma Amirleri Hazırlayıcı Temel Eğitimi Gerçekleştirildi

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğümüzce 18 Şubat – 22 Mart tarihleri arasında Sivil Savunma Amirleri Hazırlayıcı Temel Eğitimi yapılmıştır. Eğitime Müdürlüğümüze bağlı Kamu Hastaneleri, İlçe Entegre Hastaneleri,  İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ile Halk Sağlığı Laboratuarından 34 kursiyer katılmıştır.

15 mesai günü ve 120 saat süren Sivil Savunma Amirleri Hazırlayıcı Temel Eğitim Kursuna katılan kursiyerlere;  Sivil Savunma Hizmetleri, Seferberlik Ve Savaş Hazırlıkları, Koruyucu ve Özel Güvenlik Hizmetleri, Tesis Güvenliği, Yangın Güvenliği, Doğal Afetler, Afet ve Acil Durum Yönetimi, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) tehdit ve tehlikelerine karşı alınacak önlemler konu başlıklarında bilgiler verilmiş olup, kursiyerlerin mesleki bilgi ve becerilerinin artırılması hedeflenmiştir.

Müdürlüğümüz Fatih Sağlıklı Hayat Merkezi Eğitim Salonunda yapılan Sivil Savunma Amirleri Hazırlayıcı Temel Eğitim Kursuna eğitici olarak İl Sağlık Müdürlüğümüz Sivil Savunma Uzmanı Hasan Ali MAZLUM, Sağlık Memuru Mehmet PUSTU, Trabzon İl Ambulans Servisi Başhekimliği Hemşiresi Yeşim LETİF, Trabzon Defterdarlığı Sivil Savunma Uzmanı Gürbüz ŞAHİN, eğitici yardımcısı olarak da İl Sağlık Müdürlüğümüz V.H.K.İ. Metin SERDAR ve V.H.K.İ. Ayşe BİLGİN görev yapmış olup, eğitim sonunda 22 Şubat 2019 Cuma günü S.B.Ü. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampusu toplantı salonunda düzenlenen törenle kursiyerlere Katılım ve Görev Belgeleri verilmiştir.

• 0.JPG
  • -3.JPG