Hastane Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği tarafından Düzenlenen Ataköy Devlet Hastanesi İyi Uygulama Örnekleri

Sağlık Bakım Hizmetlerinin etkili, verimli, kaliteli Sağlık Hizmeti sunabilmesi için mesleki gelişimi destekleyen eğitimlerin sertifikasyon programların düzenlenmesi, motivasyon çalışmalarının yaygınlaştırılmasıyla mümkündür.

Müdürlüğümüze bağlı Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin yapmış olduğu “Tatlı Çarşamba” etkinliği hem hastaların iyileşmesine katkıda bulunmuş hem de çalışanların iş motivasyonunu arttırmıştır. Yapılan bu çalışmaların artarak devam etmesi temennimizdir.

Hastanemizde, yatan hastalarımıza her hafta Çarşamba günü saat 14:00 da müzik eşliğinde ’Tatlı Çarşamba’ etkinliği yapıyoruz. Etkinlikte hastalarımıza içecek ve yiyecek ikram ediyoruz, bazı haftalarda hastalarımızla kek, sigara böreği vb hazırlıyoruz. Etkinliğe hastane yönetimimiz, uzman hekimimiz, usta öğreticimiz, sosyal çalışmacımız, psikologlarımız, klinik hemşirelerimizden de katılım olmaktadır. Etkinlikte hastalarımızla çeşitli oyunlar (sandalye kapmaca, halk oyunları vb) oynuyoruz.

11 Nisan Dünya Şizofreni Gününde hastalarımıza müzikli eğlence düzenledik ve her yıl geleneksel olarak yapmayı planlıyoruz.

Hastalarımızın keyifli vakit geçirmeleri ve tedaviye uyumunu arttırmak için, El Sanatları odamızda, Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen usta öğreticilerimiz denetiminde hastalarımızın hazırladığı ürünleri her yıl düzenlenen “El Sanatları Sergisi” n de satarak elde edilen gelir ile hastalarımıza uğraşı malzemeleri alıyoruz.

Hastanemiz de uzun süre yatan hastalarımıza  doğum günü kutlaması duzenliyoruz.

Hastalarımızın istekleri doğrultusunda belirlenen filmlerden sinema gösterimi düzenliyoruz

Haftada üç gün,  hastalarımız ile Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, Psikolog, Hemşire, Servis Sorumluları eşliğinde “Günaydın Toplantısı” düzenliyoruz. Toplantı da yeni gelen hastalarımız ile tanıştırıyoruz. Hastalarımızın istek ve önerilerini değerlendirerek, yaşadıkları genel sıkıntıları varsa konuşarak birlikte çözüm yolu bulmalarına yardımcı oluyoruz.  Görüşmeleri tamamladıktan sonra hastalarımız ile beraber kareoke mikrofon ile şarkılar söyleyip toplantıyı tamamlıyoruz.

Her gün yatan hastalarımıza; saat 10:00’da çay ve kek saat 14:00’da çay ikramında bulunuyoruz

Her yıl Turistik beldemiz Uzungöl’de ve Çaykara İlçe merkezinde Organ Bağışı konusunda insanları bilinçlendirmek ve organ bağışına teşvik etmek amacıyla stant kuruyoruz.

Yatan hasta servislerinde bulunan dinlenme odasına Usta Öğreticilerimiz, Hemşirelerimiz ile beraber hastalarımızın da yardımı ile onların kendilerini daha iyi hissetmeleri için yağlı boya resim yapıyoruz.

Trabzon il Sağlık Müdürlüğü

• günaydın toplantısı 3.jpeg