“5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” Kapsamında Sempozyum Düzenlendi

Sağlık Hizmeti İlişkili Enfeksiyonların önlenmesinde Sağlık Bakanlığı Ulusal Stratejileri doğrultusunda Sempozyum düzenlendi. Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Hastane Enfeksiyonları ve Kontrolü Derneği işbirliği ile düzenlenen

sempozyumun açılış konuşmasını yapan Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr.Oğuz KARA el hijyeninin hastane enfeksiyonlarının önlenmesi ve azaltılmasında en etkin, basit ve en ucuz yol olarak kabul edildiğini belirtirken, Hemşire Kezban HAMDEMİR, Hemşire Sonnaz GÜLCAN ve Hemşire Burcu ÇINAR tarafından Hastane İnfeksiyonları Çevre, Hastane İnfeksiyonlarının Önlenmesinde El Hijyeni, Hastanelerde Dezenfeksiyon Uygulamaları konularında sunumlar yapıldı. Dünyada hergün binlerce insan sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonlar nedeniyle hayatını kaybederken mikroorganizmaların hastadan hastaya yayılmasını engelleyen el hijyeninin önemini vurgulamak için her yıl dünya çapında “Dünya El Hijyeni Günü” kutlanmaktadır. Bu amaçla düzenlenen sempozyuma Trabzon, Gümüşhane, Giresun ve Rize illerinden sağlık çalışanları katılım sağlarken sempozyum sonunda sağlık hizmetlerinde temiz ellerin önemi, el hijyeni konusunda sağlık çalışanlarının farkındalık düzeyinin arttırılması, hastane enfeksiyonlarının engellenmesi amaçlanırken sağlık çalışanlarının enfeksiyon önleme heyecanını hiç kaybetmemeleri temennisi ile sonlandı.

TRABZON SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

• DSC_0021.JPG