12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası

Güncelleme Tarihi: 14/05/2019

Bu yıl 55.si kutlanan 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası  çelenk töreni gerçekleşti.

13 Mayıs 2019 tarihinde saat:09.00 da Valilik Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen çelenk törenine; İl Sağlık Müdür Vekili olarak Acil Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Op.Dr.Yavuz ÇAKIROĞLU,  Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Kemal SÜLEYMAN,  Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Sayın İlyas ALP, Acil Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Tahsin AKYÜZ katılım sağladı.

Ayrıca Türk Hemşireler Derneği Trabzon Şubesi, KTÜ Farabi Hastanesi, Hemşirelik Fakültesi, Özel İmperial Hastanesi, Özel Medical Park Hastanesi’nden temsilciler ve sağlık tesislerinden sağlık personelleri katıldı.

Hemşireler günü, hemşirelerin toplum sağlığına verdiği ve verebileceği önemli katkıları herkese anımsatmak için kutlanmakta, hemşirelik haftası boyunca ise hemşirelik mesleğinin toplum yararına gelişiminin önündeki engellere toplumun ve ilgililerin dikkati çekilmektedir.

2017 yılı TUİK verilerine göre Ülkemizde 166.142 hemşire ve hemşire başına düşen kişi sayısının 512 olduğu belirtilmektedir. Hemşireler yetki ve sorumluları dışında, sağlık sektörü içinde en çok üyeyi barındıran gruptur.

Sağlık, bireylerin zorunlu ve vazgeçilmez temel ihtiyaçlarından biridir. Bu ihtiyaca cevap veren en önemli meslek grubu içerisinde ise hemşirelerimiz yer almaktadır. Hemşireler, sağlık problemleri olan insanların, bir tıbbi kuruluşa başvurmalarından ayrılmalarına kadar olan bütün süreçlerde birebir yanlarında olan bir sağlık personelidir.

Küreselleşen Dünya’da sağlıktaki eşitsizliklerin tespit edilmesinde ve sağlığın teşviki ve hastalıklarının önlenmesinde, bir nüfus sağlığı yaklaşımı kullanarak her yerdeki herkesin sağlığını iyileştirmede hemşirelik mesleğinin önemi tartışılamaz.

Uluslararası Hemşirelik Konseyinin 2019 yılı “Herkes için sağlık”  temasında vurgulandığı üzere Dünya’nın her yerinde hemşireler her gün en çok ihtiyacı olanlara sağlık hizmeti sunmak için sınırlı kaynaklarla en zorlu koşullarda çalışmaktadır.

Sağlık hizmetlerinin sunumunda etkin bir rol oynayan ve mesleklerini büyük bir fedakârlıkla yerine getiren bütün hemşirelerimizin, 12 Mayıs Hemşireler Gününü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını kutlar sağlık ve mutluluk dilerim.

Dr. Hakan USTA

İl Sağlık Müdürü