Doğu Karadenizdeki Kemoterapi Ünitelerini Sanal Gökyüzüne Dönüştürdük

Güncelleme Tarihi: 24/05/2019

Meme Kanseri tanısını geç almış genç bir hastamızın gökyüzünde bulduğu umudu başkaları için hayat izine dönüştürme isteğini, Kemoterapi Ünitelerini sanal gökyüzüne çevirerek yerine getirdik.

Projenin çıkış yeri olan ve 81 ile örnek olarak kullanılacak olan Kanuni Eğitim ve Araştırma  Hastanemizin Kemoterapi Ünitesinin açılışını, Kanser Daire Başkanlığı Yöneticileri, İl Sağlık Müdürümüz,  Hastane Başhekimi ve çalışanları ile  birlikte gerçekleştirildi.  Hastalarımızın, bazen Everest’in tepesinde, bazen Japonya’da Fuji Dağı’nda, bazen Himalaya’larda, bazen de güzel ülkemizin farklı şehirlerinde olduklarını hissederek ünitemizde geçirdikleri uzun saatleri ne kadar mutlu ve huzurlu geçirdiklerini hep beraber paylaştık.

Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonunun Üyesi olan Doğu Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Hastanemizin Genel Cerrahi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Uzer KÜÇÜKTÜLÜ, Gökyüzünde Hayat İzi projesinin Sağlık Bakanlığı ve Federasyon adına yürütücüsü, hastanemizin Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Eda KÜÇÜKTÜLÜ, Kanser Daire Başkanlığı katkıları ile Türk Hava Yolları Kaptanlarının kokpitten çektiği fotoğraflarla tüm Doğu Karadeniz’deki Kemoterapi Ünitelerini Sanal Gökyüzüne dönüştürdük.  Amaç, hastalarımızın umuduna gökyüzünün mavisini ekleyerek, daha pozitif düşünmelerini sağlamak, daha az yan etki ile tedavi yolculuklarını bitirmelerine yardımcı olmaktır.

İl Sağlık Müdürümüz Sayın Hakan USTA ve Hastane Başhekimi Sayın Prof. Dr. Süleyman TÜREDİ proje de emeği geçenlere plaket takdim ederek herkese teşekkürlerini ilettiler.

• 1.jpeg
  • 2.jpeg