Elazığ Depreminde Görev Alan UMKE ve 112 Personellerine Teşekkür Edildi
06 Şubat 2020

24 Ocak 2020 saat 20.55’de Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem sonrası Müdürlüğümüz UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) ve 112 ekip ihtiyacını öngörerek hazırlık yapmış ve Bakanlığımız emrini beklemeye başlamıştır. Bakanlıktan gelen talimat üzerine saat 22.50’de 10 kişilik 2 UMKE Timi tam donanımlı 2 UMKE aracı ile ve 8 kişilik 2 adet 112 ekibi tam donanımlı acil yardım ambulansı ile afet bölgesi olan Elazığ’a hareket etmiştir.

Müdürlüğümüz envanterinde yer alan, afet ve acil durumlarda Sahra Hastanesi olarak kullanılan, yaklaşık 500 m² büyüklüğündeki şişirilebilir çadır üniteleri de Müdürlüğümüz afet deposundan Elazığ’a hareket etmek üzere UMKE personelleri tarafından hazırlanmıştır. Sahra hastanesi TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) kapsamında Karayolları Bölge Müdürlüğü aracı ile 2 UMKE personelinden oluşan Lojistik UMKE Timi eşliğinde afet bölgesine görevlendirilmiş ve 27 Ocak 2020’de Bakanlığımız talimatı doğrultusunda Müdürlüğümüz ekiplerinin afet görevlendirmesi sona ermiştir.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hakan USTA Elazığ depreminde görev alan UMKE ve 112 ekiplerini 05 Şubat 2020 tarihinde kabul etmiş; Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Yavuz ÇAKIROĞLU, Başkan Yardımcısı Dr. Efnan BAYRAK ERBÖLÜKBAŞ, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Yusuf Eray USLU’nun da yer aldığı bu toplantıda Elazığ depremi, afete hazırlık ve müdahale süreçleri ile ilgili paylaşımlarda bulunulmuştur.

Kapanış töreninde İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hakan USTA; Elazığ depreminde görev alan UMKE ve 112 personellerine teşekkür belgesi ve hediyeler takdim etmiştir.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü

• IMG_3298 - Kopya.JPG