VAKFIKEBİR DEVLET HASTANESİ ARTIK DİJİTAL HASTANE
04 Ocak 2022

İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Vakfıkebir Devlet Hastanesi, dünya üzerindeki hastanelerde süreçleri iyileştirmek ve hastaların daha iyi hizmet almasını sağlamak için uluslararası düzeyde kabul gören bir derecelendirme yapan HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society - Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu) tarafından, Emram Seviye 6 olarak valide edilmiştir. Emram (Electronic Medical Record Adoption Model) yani Elektronik Sağlık Kaydı Benimseme Modeli, hastanelerin elektronik tıbbi kayıt yeteneklerini en temel hizmetlerden, kâğıtsız tıbbi kayıt ortamına kadar genişleyen bir aralıkta ele alan ve HIMSS tarafından uygulanan derecelendirme modelidir.

İl Sağlık Müdürlüğümüzün, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığımızın, Kalite Koordinatörlüğü Birimimizin, Sağlık Bilgi Sistemleri Birimimizin ve Vakfıkebir Devlet Hastanesi idarecilerinin, personellerinin ve bilgi işlem biriminin yoğun emekleri neticesinde, Hastanemiz HIMSS Emram Seviye 6 olarak valide edilmiştir.

HIMSS Denetçileri tarafından 04.01.2022 tarihinde gerçekleştirilen denetimde, hastanemizin dijital hastane olma hususundaki gereklilikleri karşıladığı tespit edilmiş ve Seviye 6 olarak belgelendirilmiştir.

Bu belgelendirme ile birlikte; hasta ve çalışan güvenliği başta olmak üzere, hekim işlemleri, hemşirelik hizmetleri, servis hizmetleri, acil servis ve eczane hizmetleri, ilaç, malzeme ve fatura tasarrufu noktasındaki katkılarıyla sağlık hizmeti sunumunda standartları daha yüksek seviyelere taşımış oluyoruz.

İlimiz bünyesinde ilk önce Sürmene Devlet Hastanemiz, akabinde Maçka Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemiz HIMSS Emram Seviye 6 belgelerini almıştı. Şimdi ilimizden bir sağlık tesisimizin daha, Vakfıkebir Devlet Hastanemizin de Seviye 6 olması bizler için gurur, ayrıca vatandaşlarımıza daha kaliteli ve güvenli sağlık hizmeti sunabilme adına da onur kaynağıdır. Diğer sağlık tesislerimiz için de bu süreci hızlandıracak ve ilimizde sağlık hizmet sunumunun seviyesini artırmaya devam edeceğiz.

Göstermiş oldukları yoğun emekleri ve katkılarıyla, dijital hastane gerekliliklerini karşılayarak HIMSS Emram Seviye 6 olarak belgelendirilen Vakfıkebir Devlet Hastanemizi tebrik ediyor, dijital hastane süreçleri kapsamındaki uygulamaların bir kurum kültürü ve alışkanlığı olarak yerleşmesini temenni ediyor ve hastanemizin bu başarısının ilimiz bünyesindeki diğer kurumlarımıza da örnek olmasını diliyorum.

İlimize, sağlık camiamıza ve sağlık tesislerimizden hizmet alan kıymetli vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum.

Dr. Hakan USTA

İl Sağlık Müdürü