KANUNİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANEMİZ ARTIK DİJİTAL HASTANE
21 Mart 2022

KANUNİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANEMİZ ARTIK DİJİTAL HASTANE

Müdürlüğümüze bağlı Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, HIMSS Türkiye Yetkili Kuruluşu Ekibi tarafından bugün gerçekleştirilen online ziyaret neticesinde, EMRAM Seviye 6 kriterleri ile valide edilmiştir.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hakan USTA, HIMSS Emram Seviye 6 Dijital Hastane Belgesini almaya hak kazanan sağlık tesisimizi bizzat ziyaret ederek, hem HIMSS Denetçilerine, hem Müdürlüğümüz ilgili birimlerinin personellerine, hem de kurumumuz yönetimi ve çalışanlarına süreçte gösterdikleri emeklerden ötürü teşekkür edip tebriklerini iletmiştir. HIMSS’in bir kazanımı olan doğru hastaya, doğru ilacı, doğru zamanda,  doğru dozda ve doğru yolla vermeyi ifade eden 5 doğru kuralı ile hasta - çalışan güvenliğinin en üst düzeyde sağlandığını dile getiren Müdürümüz; ayrıca eczane sürecindeki ilaç takibi, kalp pili, gebelik durumu, çocuk hasta, ilaç doz aşımları, alerjik durumlar, besin, ilaç etkileşimleri gibi sistemsel uyarılarla güvenli ve doğru tedavi uygulamalarının önemini ve yine dijitalleşmenin getirisi olan imkânlarla gereksiz tetkik istemlerinin önüne geçildiğini vurgulamıştır. HIMSS kriterlerine uygun davranmanın kurumlarımıza tasarruf sağladığını da belirten Müdürümüz, sürecin devamlılığı ve bir kurum kültürü ve hizmet anlayışı olarak yerleşmesi konusundaki temennilerini ortaya koymuştur.

Hastanemizi göstermiş oldukları bu başarıdan dolayı tebrik ediyor, ilimize, sağlık camiamıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyoruz.

• WhatsApp Image 2022-03-21 at 18.53.21.jpeg
  • WhatsApp Image 2022-03-21 at 18.53.22.jpeg