DİJİTAL HASTANE SEVİYELERİNDE DE “O SENE BU SENE”
26 Mart 2022

DİJİTAL HASTANE SEVİYELERİNDE DE “O SENE BU SENE”

İl Sağlık Müdürlüğü olarak, Sağlık Bakanlığımızın Kasım ayında Antalya’da gerçekleştirdiği HIMSS Kongresi sonrasında hız verdiğimiz Dijital Hastane çalışmaları neticesinde, yaklaşık dört ay gibi kısa bir sürede 6 hastanemizin Seviye 6 Dijital Hastane olarak belgelendirilmesini sağladık. Daha önce Seviye 6 Belgesi alan Maçka Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizle birlikte toplamda 7 sağlık tesisimizi Dijital Hastane olarak belgelendirmiş olduk.

4 hastanemizin (Vakfıkebir Devlet Hastanesi, Tonya Devlet Hastanesi, Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi) HIMSS EMRAM Seviye 6 validasyonunu, 1 hastanemizin (Sürmene Devlet Hastanesi) HIMSS EMRAM Seviye 6 Revalidasyonunu, 1 Hastanemizin de (Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi) O-EMRAM Seviye 6 validasyonunu başarıyla gerçekleştirdik.

HIMSS sürecinin sağlık tesislerimiz ve vatandaşlarımız için en büyük katkısı hasta ve çalışan güvenliği ile tedavi aşamasında uygulanan 5 doğru (doğru hastaya, doğru ilacı, doğru zamanda, doğru dozda ve doğru uygulama yolu ile) kuralıdır. İlaçların birim doz poşetlenmesiyle eczane süreçlerinde ilaç kayıp kaçaklarının önlenmesi, mali kontrolün takibi ile kurumlarımıza fatura noktasında tasarruf sağlanması, sistemsel uyarı ve yönlendirmelerle doğru ve eksiksiz tedavinin uygulanması, gereksiz tetkik ve işlemlerin önüne geçilmesi, kağıt kullanımını azaltarak hem dijitalleşme hem de tasarruf elde edilmesi, ulusal ve uluslararası sağlık kamuoyunda bilinirlik oluşturması diğer kazanımlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Süreçte özellikle İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hakan USTA başta olmak üzere, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Hasan MOLLAHÜSEYİNOĞLU, Personel Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Kemal SÜLEYMAN, Destek Hizmetleri Başkanımız Dr. Erdem ŞEN, Başkan Yardımcılarımız Dr. Oğuz KARA, Erkan BULUT, İlyas ALP, İl Kalite Koordinatörlüğümüzden Tuğba GÖKGÖZOĞLU, Sağlık Bilgi Sistemleri Birimimizden Ömer ERGÜN yoğun çalışmalarda bulunmuşlardır.

İl Sağlık Müdürümüz nezdinde, İl Sağlık Müdürlüğü Personellerimiz başta olmak üzere, süreçte emek sarf edip yoğun çalışmalar yapan ve neticesinde Dijital Hastane Belgeleriyle taçlandırılan ilgili sağlık tesislerimizin Başhekim ve İdarecilerine, süreçte yer alan hekim, hemşire, sağlık personeli ve kurum çalışanlarına, kurumlarımızın Kalite Birimi ve Bilgi İşlem Birimi çalışanlarına çok teşekkür ederiz.

Sağlık Tesislerimizin Dijital Hastane olarak belgelendirilmeleri sürecinde de “O Sene Bu Sene” diyor, sürecin getirilerinin ilgili sağlık tesislerimizde bir kurum kültürü ve hizmet anlayışı olarak yerleşmesini temenni ediyor, ilimize, sağlık camiamıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz.

• WhatsApp Image 2022-03-25 at 18.19.48.jpeg
  • WhatsApp Image 2022-03-25 at 21.28.38.jpeg