Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde organ bağışı gerçekleştirilmiştir.
22 Mart 2023

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme Yoğun Bakımına, beyin kanaması sebebiyle ileri tetkik ve tedavi için yatırılan 43 yaşındaki hastamızın tüm müdahalelere rağmen 16.03.2023 tarihinde beyin ölümü gerçekleşmiştir. Ailesi ile organ bağışı konusunda yapılan görüşmeler sonucu aile kalp, karaciğer ve böbrek bağışında bulunmuştur. Kalp; Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, karaciğer; Antalya Medical Park Hastanesinde, sağ böbrek; Erzurum Atatürk Üniversitesi Hastanesinde, sol böbrek; Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Hastanesinde umutla bekleyen hastalara nakil edilmiştir. Bu süreçte büyük bir özveriyle takip tedavisini planlayıp uygulayan Uzm. Dr. Adnan PEKŞEN’e ve Sorumlu Hemşiresi Sevim KARAHASAN ve ekibine teşekkür ederiz. Beyin ölümü sürecini, tanı alma anından organ dağıtım aşamasına kadar yürüten koordinatörlerimiz Uzm. Dr. Selma ÖZKAN, Hem. Figen BAHÇA ve Hem. Nurkan MERT ŞAHİN’ e emekleri için teşekkür ederiz. Vefat eden hastamıza Allah’tan (c.c.) rahmet, ailesine başsağlığı, nakil yapılan hastalarımıza da acil şifalar diliyoruz.

• Organ Nakli.jpeg