İLETİŞİM VE TIP HUKUKU KONULU PROGRAMIMIZIN İLK EĞİTİMİNİ BUGÜN SBÜ TRABZON KANUNİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANEMİZDE YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRDİK
25 Nisan 2023

İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) Teknik Destek Programı kapsamında desteklediği, “SAĞLIK KURUMLARINDA GENÇ İSTİHDAMI VE İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRME EĞİTİMİ” projemizin, İlimiz sağlık kurum ve kuruluşları tüm acil servis personeline yönelik planlanmış olan ilk eğitimini, bugün Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanemizde, eş zamanlı olarak iki eğitim salonunda çapraz eğitim vererek gerçekleştirdik.

Programımıza, Trabzon İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Hakan Usta, İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanımız Sayın Dr. Erdem ŞEN, SBÜ Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimimiz Sayın Doç. Dr. Hasan Rıza AYDIN ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yöneticileri katılım sağladılar. İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Hakan USTA, yaptığı açılış konuşmalarında “Geçen yıl ilkini yaptığımız Fatih Devlet Hastanemizde, güzel sonuçlar aldığımızı gördüğümüz projemizi yaygınlaştırarak ilimizdeki tüm acil servis çalışanlarımıza kamu, özel, fakülte ayırt etmeksizin, eğitim verme kararlılığını Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile paylaşıp DOKA’nın eğitim desteğiyle birlikte başlatmış olduk. Vakfıkebir, Yomra ve Ortahisar olmak üzere üç bölgede tüm acil servis çalışanlarımızı kapsayacak şekilde eğitimimizi planladık. Bu doğrultuda ilkini bugün yaptığımız eğitimimize katılım sağlayarak, arkadaşlarımızın duygu ve düşüncelerini de almış olduk, hayırlı olmasını diliyorum.”  İfadelerinde bulundular.

187 acil servis çalışanımızın katılım sağladığı programımızda, konuşmacılarımız; Prof. Dr. Sedat BOSTAN (KTU, Sağlık Yönetimi, Yazar) Zaman Yönetimi- Kriz Yönetimi, Prof. Dr. Taşkın KILIÇ (OU, Sağlık Yönetimi, Yazar) Stresle Başa Çıkma-Tükenmişlik- Ekip Yönetimi-Takım Çalışması, Uz. Refik AKTEN (Sosyal Hiz. Uzmanı, Yazar) Hasta ve Hasta Yakınlarıyla İletişim, Uz. Ahmet YEŞİLDAĞ (KTU, Sağlık Yönetimi) Çatışma Yönetimi- Motivasyon konularında sunumlarını yaptılar.

İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanımız Sayın Dr. Erdem ŞEN yaptığı kapanış konuşmalarında “Sağlık kurumlarında iletişimimizin gücünü arttırmak için iletişim eğitimlerin son derece etkili olduğunu ve iletişimsel anlamda gücümüze güç kattığına dikkat çekerek, eğitimin son dakikaları olmasına rağmen yorulmadan, gülümseyerek ve enerjisiyle eğitime aktif bir şekilde katılan sağlık çalışanlarımıza ve emeklerinden ötürü eğitimcilerimize minnetlerimi ve teşekkürlerini sunuyorum” ifadelerine yer verdiler. Akabinde, sağlık çalışanlarımıza katılım belgesi takdim edilerek program sonlandırıldı.

• İLETİŞİM VE TIP HUKUKU KONULU PROGRAMIMIZIN  (1).jpeg
  • İLETİŞİM VE TIP HUKUKU KONULU PROGRAMIMIZIN  (5).jpeg