MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatı
24 Eylül 2023

Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizmasının başkanlığında, Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile gerçekleştirilen "MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatı" sona erdi.

Afet ve acil durumlarda uluslararası ekiplerin birbirleriyle ve ev sahibi ülkeyle birlikte çalışmasını kolaylaştırmak amacıyla sağlık müdahaleleri, arama ve kurtarma, tahliye, güvenlik ve trafik, barınma faaliyetleri kapsamında koordinasyon, eğitim ve tecrübe paylaşımının arttırılması amacıyla Azerbaycan, Almanya, Portekiz, Finlandiya, Romanya, Estonya ve Polonya'nın da katıldığı tatbikatta,  yaklaşık 2500 personel görev aldı.

MED EU MODEX 2023 Tatbikatına ilimizden Sağlık Hizmetleri Başkanımız Op.Dr. Yavuz Çakıroğlu başkanlığında, il UMKE sorumlumuz Serkan Sayar, Fatih Devlet Hastanesi yoğun bakım hemşiresi Ayşe Gül Avan , Sürmene Devlet Hastanesi ameliyathane hemşiresi Fatma Altınok ve Kanuni Eğitim araştırma Hastanesi hemşiresi Selahattin Karamustafa katılmıştır.

• MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatı  (6).jpeg
  • MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatı  (5).jpeg