Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele ve Erken Uyarı Cevap Sistemi Eğitimi
06 Aralık 2023

Dr. Muhammet Ali YILMAZ, Dr. Gülşah AŞIK AYDİN, Dr. Nihal TÜFEK, Hmş. Hasbi BAYRAK’ın eğitimci olduğu, Hmş. Yıldız ÖZKAN’ın İZCİ sistemi hakkında bilgi verdiği; Bulaşıcı hastalıklarla ilgili alanda İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi ve Hastanelerde hizmet sunan sağlık insan gücü kapasitesini artırmak amacı ile düzenlediğimiz  “Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele ve Erken Uyarı Cevap Sistemi Eğitimi” 4-6 Aralık 2023 tarihleri arasında 29 personelin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Açılış Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Ekrem YILDIRIM ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim KUL’un katıldığı bu eğitimle Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele ve Erken Uyarı Cevap Sistemi Eğitiminin illerdeki ilk aşaması olan il/ilçe sağlık müdürlüklerinde bulaşıcı hastalıklar biriminde görev yapan sağlık personeline ve hastanelerde sürveyans birim çalışanı/sürveyans sorumlusu olan sağlık personeline verilecek 3 günlük eğitimler ilimizde tamamlanmıştır.

• Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele ve Erken Uyarı Cevap Sistemi Eğitimi