Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) Tatbikatları tamamlanmıştır.
25 Aralık 2023

18 Mart 2020'de yayınlanan 31072 sayılı Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Uygulama Yönetmeliği'ne istinaden ilimizde bulunan 24 kamu, üniversite ve özel hastanelerin Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) Tatbikatları tamamlanmıştır. Mevzuat gereği 2023 yılında her hastanede masa ve saha tatbikatı olmak üzere en az iki tatbikat yapılmış olup bu tatbikatlarda afet ve acil durumlar meydana gelmeden ya da meydana geldikten sonra hastanelerde sürecin nasıl yönetileceği simüle edilmiştir.  Yangın başta olmak üzere, deprem, dış toplu yaralanma, KBRN, silahla rehin alma, kritik sistemlerin devre dışı kalması, sel ve su baskını gibi birçok senaryonun kullanıldığı tatbikatlara Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimimiz eğitmenleri değerlendirici olarak katılmıştır.

• Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP)