Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Uygulama Eğitimi
12 Şubat 2024

Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Uygulama Yönetmeliği'ne istinaden Bakanlığımızın düzenlediği 11. HAP Eğitici Eğitimi 12-16 Şubat 2024 tarihlerinde ilimizde yapılacaktır. Bu güne kadar Bakanlığımız organizasyonu ile yapılan 10 HAP Eğitici Eğitiminden farklı olarak ilk kez HAP Eğitici Eğitimi Bakanlığımız  koordinasyonu ve Müdürlüğümüz organizasyonu ile hazırlanmıştır.
Eğitim İl Sağlık Müdürümüz Dr.Hakan USTA’nın açılış konuşmaları ile KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde başlamıştır. Toplam 36 farklı ilden gelen eğitmen ve katılımcılar ile toplam 5 gün sürecek olan eğitim ile birlikte ilimizdeki aktif HAP Eğiticisi sayısı  katılımcı illerde artacağı gibi bizde de 5’ten 10’a yükselecektir.
Eğitici Eğitiminin Eğitim Koordinatörü, Bakanlığımız Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanlığı’ndan Hemşire Emine Emer olup, HAP Hazırlama Kılavuzu Ulusal Komisyon Üyeleri ve Eğitmenleri ile eğitim tamamlanacaktır.

• Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Uygulama