Bağışlanan Organlarıyla Dört Kişiye Umut Oldu

Güncelleme Tarihi: 24/08/2019

15 Ağustos 2019 tarihinde, 25 yaşındaki Orhan AYAR, geçirmiş olduğu motosiklet kazası sonucu yaralanmış ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alınmıştır. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen 19 Ağustos 2019 tarihinde beyin ölümü gerçekleşti. Orhan AYAR’ın organları 20 Ağustos 2018 tarihinde ailesi tarafından bağışladı. Bunun üzerine ilimizin bağlı olduğu samsun bölge koordinasyon merkezi bilgilendirildi. Koordinasyon merkezi yönetiminde ilgili hastaneye gelen organ çıkarım ekipleri tarafından Orhan AYAR’dan alınan organlardan kalp organı, Sağlık Bakanlığı’nın temin etmiş olduğu kara kuvvetlerine ait askeri uçak ile, Ankara Şehir Hastanesi’ne, karaciğer ve böbrekler ise Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Hastanesi’ne karayoluyla gönderilerek organ bekleyen dört kişiye nakil edildi.

Beyin ölümü tespitinde emeği geçen cerrahi yoğun bakım ünitesi sorumlu hekimi Op.Dr. İrfan İNCİ,  beyin ölümü tespitini yapan nöroloji doktoru Uzm.Dr. Adnan Pekşen ve anestezi doktoru, Uzm.Dr. Osman YIĞCI’ya,  organ  çıkarım ekibine ve ekibe anestezi desteği  veren anestezi doktorumuz, Uzm.Dr. Yavuz Selim AKINTÜRK’e ve ekibine, hastane organ nakil Koordinatörleri anestezi doktoru, Uzm.Dr. Selma ÖZKAN ile hemşire Figen BAHÇE ve hemşire Nurkan MERT ŞAHİN’e tüm hastane yönetimine, adli süreçte destekleri ile sürecin devamında büyük katkıları olan Trabzon Başsavcılığına ve katkılarından dolayı Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Trabzon İl Koordinatörü Op Dr.Yavuz ÇAKIROĞLU’na teşekkür ediyoruz.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü olarak Merhum Orhan AYAR’a Allah’tan rahmet kederli ailesine baş sağlığı diler. Organ bağışında göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı organ bekleyen dört vatandaşımıza umut ışığı olan ailesine  şükranlarımızı ve minnetlerimizi sunuyoruz.

• 1 (1).jpeg
  • 1 (2).jpeg