İşlem, Radyoloji hekimleri Uzm. Dr. Eser BULUT, Uzm. Dr. Süleyman BEKİRÇAVUŞOĞLU, Hem.Yeliz SALKI, Hem. Tülay ÖNDER, Rad.Tek.Sultan DEMİRCİOĞLU ve Rad.Tek. Ahmet BİÇEN’den oluşan ekiple Girişimsel Radyoloji ve Anjiografi ünitesinde gerçekleştirildi.
Sonrasında işlem hakkında bilgi veren Uzm.Dr. Eser Bulut “İşlem kasık damarına ince iğne ile girerek, kateter ve tel sistemi ile önce Aort diye adlandırılan vücudun en büyük damarını ve daha sonra beyne giden dört ayrı damarın görüntülenmesini temel almaktadır.
Bu sayede şah damarları ve beyin damarlarında bulunan darlıklar ve baloncuklar (anevrizma) rahatlıkla tespit edilmektedir. Sonrasında stent ve koil denilen özel cihaz ve tellerle daralan damar ya da baloncuk oluşan damarlar tamamen kapalı yöntemlerle tedavi edilmektedir” dedi.
İnme hakkında konuşan Uzm.Dr. Süleyman Bekirçavuşoğlu, inmenin beyni besleyen damarlardaki tıkanma ile oluştuğunu ve erken tanı ile tedavisinin yapılmadığı takdirde felç haline dönüşebileceğini belirtti.
Uzm.Dr.Süleyman Bekirçavuşoğlu, toplumumuzda da yaygın görülen inme (stroke) vakalarından dolayı hastane bünyesinde tıkanan beyin damarlarına kritik saatler içerisinde hızlı bir şekilde müdahele etmek için inme ekibi oluşturulduğunu belirtti.
Bu sayede uygun saatler içerisinde tarafımıza sevk edilen hastalara anjiografi ile tanı konabileceğini ve aynı anda mekanik trombektomi denilen, damarı tıkayan pıhtıyı çıkarma işleminin gerçekleştirileceğini söyledi.