Organ Bağışıyla 3 Kişi Hayata Tutundu
07 Ekim 2019

Kanuni SBÜ E.A Hastanemizde görev yapmakta olan, Laboratuvar Teknisyeni 55 yaşındaki Zeynep Hamzaçebi, 25 Eylül 2019 tarihinde ani bilinç kaybı ve kardiyak arrest sonrası 112 ile KTÜ Farabi Hastanesine getirilmiş olup yapılan tetkik ve görüntüleme sonucunda yaygın Subaraknoid kanama (SAK) tespit edilmiş ve hemen Anestezi Yoğun Bakım ünitesine yatışı yapılmıştır. Yoğun bakım takiplerinde genel durumu düzelmeyen hastamızın yapılan tüm müdahalelere rağmen, 01.10.2019 tarihinde beyin ölümü gerçekleşmiştir. Aynı gün ailesi ile yapılan görüşmede,  ailesi tarafınca kendisinin daha önceden organ bağışı konusunda sözel vasiyeti olduğunu belirterek organ bağışında bulunmuşlardır. Bunun üzerine Samsun Bölge Koordinasyon merkezi bilgilendirildi. Koordinasyon merkezi yönetiminde ilgili hastaneye gelen organ çıkarım ekipleri tarafından Zeynep Hamzaçebi’den alınan organlar, organ bekleyen üç kişiye nakil edildi.  Bakanlığımızın temin etmiş olduğu araçlar ile bir böbrek Ankara Şehir Hastanesine,  böbrek ilimizde 45 yaşında bir anneye nakledilmiş olup, karaciğeri Erzurum Atatürk Üniversitesi hastanesine gönderilerek, acil karaciğer bekleyen hastaya nakli gerçekleştirilmiştir.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü olarak Merhume Zeynep Hamzaçebi’ye Allah’tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı diler. Organ bağışında göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı organ bekleyen üç vatandaşımıza umut ışığı olan ailesine  şükranlarımızı ve minnetlerimizi sunuyoruz.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü