Organ Bağışı Yine 4 Hastaya Umut Oldu
09 Ekim 2019

03.10.2019 tarihinde 21 yaşındaki Zeynel YEŞİLYURT Arsin ilçesinde  suda  boğulma  nedeni ile T.C SBÜ Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alınmıştır. . Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen 07.10.2019   tarihinde beyin ölümü gerçekleşti. Zeynel Yeşilyurt’un  organları ailesi tarafından  başka canlara hayat olması umudu ile bağışladı. Bunun üzerine ilimizin bağlı olduğu Samsun Bölge Koordinasyon merkezi koordinesi ile ilgili hastaneye gelen organ çıkarım ekipleri tarafından. Zeynel Yeşilyurt’an  alınan organlar, organ bekleyen dört kişiye nakil edildi . Sağlık Bakanlığı’nın temin etmiş olduğu araçlar ile alınan kalp İstanbul Kartal Koşuyolu E.A Hastanesindeki hastaya nakil edilerek , karaciğer Samsun  gönderilerek nakil bekleyen bir  hastaya başarı ile nakil edildi, bağışlanan böbrekler ise İstanbul Cerrahpaşa'da nakil bekleyen bir hastaya  ve KTÜ   nakil bekleyen  hastalara nakil edildi.

Beyin ölümü tespitinde emeği geçen  beyin ölümü tespitini yapan nöroloji doktoru Uzm.Dr. Adnan PEKŞEN  ve Yoğun Bakım  Uzm. Dr Davut AYDIN, hemşire Nefharet Kargı,,hemşire Gülşen  Eraydın yoğun bakım ve ameliythane ekibine,  hastane organ nakil Koordinatörleri anestezi doktoru, Uzm.Dr. Selma ÖZKAN  ve hemşire Nurkan MERT ŞAHİN’e  tüm hastane yönetimine, organ nakil sürecinde desteklerinden dolayı hastane başhekimi Prof.Dr Süleyman Türedi’ye, adli süreçte destekleri ile sürecin devamında büyük katkıları olan Trabzon Başsavcılığına ve katkılarından dolayı Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Trabzon İl Koordinatörü Op.Dr.Yavuz ÇAKIROĞLU’na teşekkür ediyoruz.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü olarak Merhum  Zeynel YEŞİLYURT’da  Allah’tan rahmet kederli ailesine baş sağlığı diler. Organ bağışında göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı organ bekleyen dört vatandaşımıza umut ışığı olan ailesine  şükranlarımızı ve minnetlerimizi sunuyoruz.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü

• foto 3.jpeg