Aralık Ayında Ambulans Helikopter 14 Kez Havalandı
02 Ocak 2023

Aralık Ayında Ambulans Helikopter 14 Kez Havalandı

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet sunan Ambulans Helikopter 2022 yılı Aralık ayı içerisinde,  il içi ve il dışı 14 hastanın naklini gerçekleştirdi. 2022 yılı içerisinde ise toplamda  Ambulans Helikopter ile  298  hastanın nakli gerçekleştirildi.

Her koşulda, her durumda, nerede sağlık ihtiyacı olan bir vatandaşımız varsa yanındayız diyen İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan USTA şu açıklamalarda bulundu;

“İlimizde 2009 yılı Ekim ayından bu yana hizmet sunan ambulans helikopterlerimiz ücretsiz olarak gerekli görülen her durumda ilimiz ile beraber, çevre illerimizdeki vatandaşlarımızın yardımına koşuyor.

Ambulans Helikopterimiz ile Aralık ayı içerisinde, il içi ve il dışında ihtiyacı olan 14 hastamızın naklini gerçekleştirdik. Bu hastalarımızdan 13’ü ileri tetkik ve tedavilerinin yapılması amacıyla Vakfıkebir ve Of ilçelerimizden alınarak, yine ilimizdeki Kanuni Eğitim ve Araştırma, Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma ve  Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanelerimize nakillerini gerçekleştirdik. Bu 14 hastamızdan 1’ini ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde tedavi gördükten sonra Giresun Eğitim  ve Araştırma Hastanesine Ambulans Helikopterimiz ile naklettik. 2022 yılı içerisinde ise toplamda  Ambulans Helikopterimiz ile 298 vatandaşımıza hizmet sunduk.

• WhatsApp Image 2023-01-02 at 16.44.55.jpeg
  • WhatsApp Image 2022-11-22 at 08.09.17 (1).jpeg

Bizler bir sağlık ordusu olarak gece gündüz demeden vatandaşlarımızım yanındayız. Bu vesileyle sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyor ve tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum” dedi.