Hastane öncesi obstetrik aciller eğitimi yeni yılda da verilmeye devam ediyor.
10 Ocak 2024

Hastane öncesi obstetrik aciller eğitimi yeni yılda da verilmeye devam ediyor.

Trabzon Bölge Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak, İlimizde 08-09 Ocak 2024 Aralık 2023 tarihleri arasında, İl Ambulans Servisi Başhekimliği Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında çalışan sağlık personeline; ambulansta sağlıklı doğum eylemini gerçekleştirmesi, yeni doğanın ilk bakımı ve gebelerin transportunda bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla, İl Sağlık Müdürlüğü  Simülasyon Eğitim Merkezi salonunda “Hastane Öncesi Obstetrik Aciller Eğitimi” yapılmıştır.

Eğitim; Bölge Eğitim Koordinatörü Dr. Efnan BAYRAK ERBÖLÜKBAŞ yönetiminde, Kurs Sorumlusu Ebe Derya KÖSE ve AABT Aysel MUMCU, AABT Ayşe DİLEKOĞLU, olmak üzere 3 eğitimci tarafından 23 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

• Hastane öncesi obstetrik aciller eğitimi